Ο Νικόλας γράφει...

Εξώφυλλο κασσέτας 000001

Επί χούντας τραγουδούσα υβριστικά [...Είμαστε μεις οι τυχεροί μύστες, αγωνιστές... (και στα χειροκροτήματα απαντούσα..)...τρίχες κατσαρές! χέστες!! κοπροψωλοαντεροσκόποι..υπολογιστές!!!..] ή [ο δικός μου ρυθμός ταλαντεύεται ορθός, συναντιέται γυμνός με το χαρο.-.κοθρδιστός μου ο λαός μαραζώνει ζαβός, βολοδέρνει μη χάσει το κάρο...κ.τ.λ]

Στη μεταπολίτεψη συνεπαρμένος από το δυνατό απεργιακό ρεύμα, μπήκα στα εργοστάσια, έφτιαξα την κίνηση "για ένα πολιτικό καφενείο", κόντρα στα πάντα έκανα εκδηλώσεις στις γειτονιές...., αλλά έκανα και το χειρότερο έγκλημα απέναντι στον εαυτό μου. Ενώ δέ δέχτηκα τη λογοκρισία του κράτους, έφαγα στη μάπα τη λογοκρισία όλων των νεόκοπων επαναστατών* αριστεριστών και βάλε.... κι έγραψα για τον κόσμο: (...δεν είν ανθρωπινά τα μεροκάματά μας...) και τέτοιες τρίχες.

Τραγούδια δηλ που αναπαράγουν την εργατίστικη συνείδηση, που θεωρούσα και θεωρώ τη χειρότερη αρρώστεια και κινητήρια δύναμη όλου του καταπιεστικού συστήματος. Αυτός είναι κι ο κυριότερος λόγος που δεν υπήρχε αυτή η κασσέτα. Αρκετά από τα κομμάτια της μου την σπάνε.

Τώρα (μιας και υπάρχουν κι άλλες, καινούριες) έχεις τη δυνατότητα κουρδιστέ ηλίθιε να την ξαναφάς στη μάπα, μιας και την έχεις δει απλός ακροατής, χωρίς να δημιουργείς ο ίδιος τίποτα........

*Το ρεφραίν του τραγουδιού.. "θα το δείξει κι ο καιρός είμαι ο πιο δυνατός θνητός" ο β' στίχος είναι απότο '72: "θα χορεύει κι ο θεός μοναχός του και ατός θεός." Μου 'χανε πει πως αναπαράγω θεοκρατικές ιδέες κι 'γώ συμβιβάστηκα και το άλλαξα σε "προλετάριος λαός". Ε! Είμαι μαλάκας!!!

Νικόλας Άσιμος